Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Bankari traže da proradi stanica ATP Vojvodine

U Trgovinskom sudu za 26. maj zakazano je ročište o izmenjenom planu reorganizacije ATP "Vojvodina" u stečaju, koji podrazumeva početak rada nove međumesne autobuske stanice, izgrađene na placu firme pre više od četiri godine.

Povećan broj uličnih prodavaca

Od ljupkih bakica koje prodaju domaća jaja i celer iz svoje bašte, do nakupaca koji drsko zauzimaju najprometnije raskrsnice ružeći sliku grada, uličnih prodavaca je, čini se, sve više u našem gradu.

Utvrđuje se tačan broj zlostavljane dece

Novosadska policija utvrđuje koliko je zaista učenika bilo žrtva nastavnika geografije iz osnovnih škola "Jovan Dučić" u Petrovaradinu i "Veljko Vlahović" u Šangaju jer je moguće da se radi o desetinama đaka pošto je, navodno, deci puštao porniće poslednjih desetak godina.

Neizvesne subvencije za privatne vrtiće

Ove godine u vrtiće "Radosnog detinjstva" neće uspeti da se upiše oko 500 dece, ali Grad će pronaći način da reši ovaj problem, tvrdi za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić.  

I danas zatvoren most kod Beške

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da će zbog radova na montaži čelične viseće skele na konstrukciji mosta preko Dunava kod Beške danas od 9 do 10.30h i od 13 do 14h posle podne biti obustavljen saobraćaj na ovoj deonici autoputa.

"Mace" do početka juna

Ovih dana grad je pun cveta ženske topole, takozvanih "maca", koje ne izazivaju alergijske reakcije, već samo nadražaj kod ljudi sklonih alergiji.

Malo lakše do pasoša

Građani koji vade nove pasoše više ne čekaju u dugim redovima ispred šalter sale za izdavanje dokumenata na Bulevaru oslobođenja, ali za putne isprave i dalje dolaze znatno pre otvaranja šaltera.